” Oğlum, Sucukları Kargoya Verdim” – Kargo Şirketleri Genellikle Öğrenci Ve Vatani Görevini Yapanlar İçin Memleket Yiyeceklerini Taşıyor

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tahir Turan Eroğlu – Kocaeli’ndeki kargo şirketlerinin önemli belge ve eşyanın yanı sıra daha çok vatani görevini yapan asker ve öğrenciler için memleketlerinden gönderilen gıdaları taşıdığı bildirildi.

AA muhabirinin kargo şirketleri yetkililerinden derlediği bilgilere göre, son yıllarda sayıları artan kargo şirketleri, kargoyu 24 saatte alıcısına ulaştırıyor.

MNG Kargo Halkevi Şubesi Müdürü Aslıhan Seçen, sıvı, canlı hayvan, bozulabilecek gıda maddelerini taşımayı kabul etmediklerini belirterek, cam ve kırılabilecek nesneleri de şartlı kabul ettiklerini söyledi.

Günde ortalama 350 kargo ilettiklerini ifade eden Seçen, taşınanların genellikle asker ve öğrencilere memleketlerinden gönderilen gıdalar olduğunu bildirdi.

Seçen, ”Taşıdığımız kolilerde genellikle gıda maddeleri bulunuyor. Malatya’dan kayısı, Afyon’dan sucuk, Kayseri’den pastırma, Amasya’dan elma, Ayvalık tost ekmeği, Gaziantep’ten baklava, yaprak sarması, turşu, yöresel etli ekmek, İzmit’ten de pişmaniye ve kiraz gönderiyoruz” diye konuştu.

MNG Saraybahçe Şube Müdürü Rukiye Başdoğan da, zaman zaman müşterilerin kargosuyla ilgili yanlış bilgi verdiklerini ifade ederek, bunun kendilerini zor durumda bıraktığını anlattı.

Başdoğan, yanlış bilgi yüzünden tabanca taşıdıklarını sonradan öğrendiklerini belirterek ”Teslim aldığımız paketteki tabanca havaalanında farkedildi. Bu yüzden de sıkıntı yaşadık” dedi. Bazı müşterilerin de (Yeni bilgisayar var dikkat edin) dediğini ancak alıcısının da daha sonra (Bu bilgisayarı bozmuşsunuz) dediğini sonradan yapılan incelemede bilgisayarın yeni olmadığının farkedildiğini ifade eden Başdoğan, bu tür sorunların sık sık yaşandığını vurguladı.

-ÖZEL GÜNLERDE DE GÖNDERİLİYOR-

Aras Kargo Alemdar Şubesi Müdürü Mehmet Kuzu da taşınanların genellikle gıda maddesi olduğuna dikkati çekti.

Alıcısına çeşitli nedenlerle geç iletilen nesneler yüzünden alıcıyla kuryelerin tartıştığını, ancak sorunun iki tarafın anlayış göstermesiyle çözüldüğünü söyledi.

Kuzu, Mardin’den gelen sepetli motosikleti de İzmit’te alıcısına zor da olsa ulaştırdıklarını kaydetti.

Kargo firması yetkilileri, anneler, babalar ve sevgililer günü nedeniyle armağan yanı sıra ilaç, kitap da gönderildiğini kaydetti.

Yetkililer, kargo vereceklerin, kargoyu niteliğine göre iyi ambalajlamaları, adres bilgilerinin okunaklı ve tam yazmaları önerilerinde de bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
” Oğlum, Sucukları Kargoya Verdim” – Kargo Şirketleri Genellikle Öğrenci Ve Vatani Görevini Yapanlar İçin Memleket Yiyeceklerini Taşıyor

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Giriş Yap

Haberler - İl ve İlçelerden Güncel Yerel Haberler -Son Dakika Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin